Gemeente start traineeprogramma Stadstalent

nieuw gebouw gemeente-5774De gemeente gaat starten met een traineeprogramma onder de naam ‘Stadstalent’. Dat heeft het college besloten op dinsdag 18 februari. Hierbij is ruimte voor 10 talenten. Bij de selectie en het werven van de trainees zoekt de gemeente nadrukkelijk de samenwerking met de Rijksuniversiteit (RUG) en de Hanzehogeschool.

Wethouder Ton Schroor toont zich verguld met het nieuwe traineeprogramma Stadstalent. “Het is heel goed nieuws. De gemeente heeft lange tijd niet veel jongeren aangenomen en weinig talenten aan zich kunnen binden. Dat heeft met geld te maken. Nu komen er 10 trainees die goed begeleid worden in samenwerking met de RUG en Hanzehogeschool.” 

Mythe
“Zo kunnen we jongeren laten ruiken aan wat het is om bij de overheid te werken. We willen de mythe wegenemen dat de gemeente saai en stroperig zou zijn. Het is een bijzonder bedrijf waar onwaarschijnlijk veel gebeurt en een miljard euro omgaat.” De trainees doen 10 maanden lang werkervaring op. Daarna is een mogelijke terugkeer in de organisatie niet uitgesloten.
Meer leerbanen

BBL-plekken
Daarnaast stellen B&W de raad voor om het aantal leerbanen (BBL) voor MBO’ers en HBO’ers met 6 uit te breiden. In deze banen combineren jongeren het werken bij de gemeente met hun opleiding. De traineeships en de BBL-plekken maken onderdeel uit van plannen om de instroom van jonge mensen te bevorderen. Zo kent de gemeente ook werkervaringsplekken met behoud van uitkering voor jonge hoger opgeleiden in samenwerking met Noorderlink. En binnenkort start het Generatiepact waarbij de gemeente jongeren aanneemt wanneer ouderen minder gaan werken.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.