Gemeente vraagt stadjers mee te denken over vuurwerk

Enquête over vuurwerkvrije zones voor de komende jaarwisseling 


De gemeente Groningen wil Stadjers graag betrekken bij de mogelijke vuurwerkvrije zones voor komende Oud en Nieuw. De ruim 9.000 deelnemers aan het Stadspanel krijgen daarom een enquête over dit onderwerp in hun mailbox. 

Afgelopen Oud en Nieuw waren er binnen de gemeente Groningen vijf vuurwerkvrije zones. In deze vijf gebieden was het verboden om vuurwerk af te steken. Het gaat om gebieden waar de gemeente de rust wil beschermen. De gemeente wil met de enquête horen van Stadjers wat zij van vuurwerkvrije zones vinden en welke locaties zij eventueel voor een vuurwerkverbod in aanmerking vinden komen.

De uitkomsten van de enquête worden aangeboden aan de gemeenteraad. De raad neemt na de zomer een besluit over de vuurwerkvrije zones.

Bewoners die al lid zijn van het Stadspanel krijgen automatisch een uitnodiging om de enquête in te vullen. Maar ook Stadjers die nog niet meedoen aan het Stadspanel kunnen deze enquête invullen. Belangstellenden kunnen de enquête invullen op www.os-groningen.nl. De enquête over de vuurwerkvrije zones kan van 6 juni tot en met 26 juni worden ingevuld.

Video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *