Gemeentelijke vergoeding voor laptop brugklassers

Voor kinderen uit gezinnen met minimuminkomen

De gemeente Groningen vergoedt ook dit jaar laptops voor brugklassers uit gezinnen met een minimuminkomen. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat kinderen achterstanden oplopen vanwege een laag inkomen van hun ouders.

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen: “Kinderen die thuis geen computer hebben, kunnen achterstanden oplopen in het onderwijs. Zonder laptop kunnen zij niet goed hun huiswerkopdrachten maken. De gemeente Groningen vindt het belangrijk dat alle kinderen, ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen, een goede opleiding krijgen.”

Vanaf 1 september kunnen ouders met een minimuminkomen bij de gemeente  een vergoeding voor een laptop aanvragen voor hun kind dat dit schooljaar voor het eerst naar vmbo, havo of vwo gaat. De vergoeding bedraagt maximaal 350 euro per kind en kan aangevraagd worden van 1 september tot 1 december 2016 voor het schooljaar 2016-2017.

Alleen voor brugklassers
Vorig jaar is de vergoedingsregeling voor het eerst ingevoerd. Daarom gold de regeling toen voor alle klassen van het voortgezet onderwijs. Er maakten in totaal 872 mensen gebruik van de regeling. Dit jaar geldt de regeling alleen voor de nieuwe instroom, de brugklassers.

Voorwaarden
De regeling geldt voor inwoners van de gemeente Groningen. Belangstellenden kunnen voor de voorwaarden en het aanvraagformulier kijken op www.gemeente.groningen.nl/minimaloket.

Foto: Embedded engadget.com

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *