Gemeenteraad vergadert in Oosterpoort

Weer geheel fysieke raadsvergadering, publiek beperkt welkom

Voor het eerst in deze coronatijd heeft de Groningse gemeenteraad als geheel weer fysiek vergaderd. De raadsvergadering op woensdag 24 juni en het Voorjaarsdebat op woensdag 1 juli vinden plaats in De Oosterpoort. Daar kunnen alle 45 raadsleden en het voltallige college aan de vergadering deelnemen.

Dat is voor het eerst tijdens de coronacrisis. Sinds eind maart heeft de gemeenteraad in diverse werkvormen vergaderd. Zo was de laatste  raadsvergadering geheel digitaal. Onder de huidige tijdelijke wetgeving kan de  raad alleen rechtsgeldige besluiten nemen in een volledige digitale dan wel geheel fysieke vergaderomgeving.

Klik op de foto’s voor vergroting.

Raadsleden hebben aangegeven graag weer fysiek met elkaar te willen vergaderen omdat elkaar in de ogen kunnen kijken tijdens het debat de beraadslaging ten goede komt.

Lagerhuis-opstelling
De raadsvergaderingen op 24 juni en 1 juli vinden plaats in de kleine theaterzaal van De Oosterpoort. In een soort ‘Lagerhuis’- opstelling, waarbij de raadsleden plaatsnemen in de theaterbanken en de voorzitter, college en ondersteuning op ‘de vloer’, is het mogelijk om onder de afstands- en hygiënevoorwaarden te vergaderen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *