Gemoedelijke protestactie loopt uit in schermutselingen

Protest gaswinning-5627Het leek er gemoedelijk aan toe te gaan tijdens het bezoek van minister Kamp aan het Groninger Provinciehuis. De minister van economische zaken is dinsdagavond in alle rust op het provinciehuis van Groningen gearriveerd. Hij maakte er zelfs een wandelingetje van over het Martinikerkhof. Maar die gemoedelijke sfeer veranderde later op de avond. 

Gasbesluit
De minister was naar Groningen gekomen voor overleg met Groningse bestuurders en maatschappelijke organisaties. Het was een toelichting op het nieuwe gasbesluit van het kabinet.

Lawaaiprotest
Later op de avond loopt het Martinikerkhof vol met actievoerders voor warmer onthaal. Het lawaaiprotest voor het provinciehuis kan beginnen.

Noodklok
Dat wordt georganiseerd door de Coalitie Gasverzet Groningen. Dat is een front van bestaande actie- en belangengroepen. De verwachting is dat enkele honderden Groningers van zich laten horen. Inmiddels staat er een grote noodklok voor het provinciehuis.

Réne Paas
Voor dat de minister bij de achter in/uitgang met zijn dienstauto het Provinciehuis zou verlaten, gaf de nieuwe Commissaris van de Koning een kort interview aan de in grote getale aanwezige fotojournalisten en cameramensen, waarbij het flink dringen was.

Schermutselingen
Toen de minister via de achteruitgang aan de Turfsingel uit het Groningse provinciehuis kwam rijden ontstond er een kleine schermutseling. Actievoerders probeerden de auto van de minister tegen te houden toen die de parkeergarage verliet.

Foto’s: Siebrand Wiegman & Jan Hendrik van der Veen.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws, Politiek met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *