GGD Groningen vervangt uit voorzorg naalden

GGD Groningen-4854In de media werd gewezen op mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van naalden van het merk Terumo. De GGD Groningen is op advies van het RIVM (het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) uit voorzorg gestopt met het gebruik van deze naalden. Inmiddels zijn naalden van een ander merk besteld.

Het vervangen van de naalden heeft alleen consequenties voor de afspraken binnen het kindervaccinatieprogramma. De verwachting is dat dit vaccinatieprogramma binnen enkele dagen hervat kan worden. De afspraken voor reizigersvaccinatie en de vaccinaties in het kader van SOA/AIDS bestrijding gaan gewoon door omdat er nieuwe naalden beschikbaar zijn. In het TBC-vaccinatie-programma worden andere injectienaalden gebruikt, zodat alle afspraken voor inentingen konden worden nagekomen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geeft aan dat er tot nu toe geen signalen of meldingen binnen zijn gekomen over mogelijke gezondheidsproblemen met deze injectienaalden. De IGZ gaat onderzoek doen naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van de naalden.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *