Grand Theatre weer op eigen benen

Stichting Grand Futura neemt exploitatie en programmering over.

Grand Theatre Groningen-4769Het Grand Theatre wordt met ingang van het nieuwe theaterseizoen 2016-2017 weer een onafhankelijk theater met een eigen directie. De stichting Grand Futura neemt in de zomer de exploitatie en programmering over van de Oosterpoort/Stadsschouwburg (OPSB). 
In het Grand Theatre aan de Grote Markt komt ook een productiefunctie voor theatermakers en choreografen uit het noorden en uit het (inter-)nationale netwerk van Grand Futura. Om de aanloopkosten voor de programmering van het nieuwe theaterseizoen te dekken, stelt het college een eenmalige bijdrage van 79.000 euro beschikbaar.

Na het faillissement in 2015 nam OPSB met succes tijdelijk de exploitatie van het Grand Theatre over. De programmering trok nieuwe bezoekers naar de Grote Markt en de exploitatie bleef binnen het begrote budget. De nieuwe stichting kan daardoor met een schone lei beginnen.

Wethouder van Cultuur Paul de Rook is blij dat het Grand Theatre vanaf deze zomer weer op eigen kracht verder kan: “De overdracht voor het begin van het nieuwe theaterseizoen is het meest logisch. Bovendien maakt deze stap de weg vrij om van het Grand Theatre weer een beeldbepalende plek voor talentontwikkeling te maken.”

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Grand Theatre weer op eigen benen

  1. Pingback: Grand Theatre krijgt ton voor aanpassingen pand - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.