Gratis app van de Politie

naamloos-2525De politie stelt een gratis app beschikbaar waarin relevante informatie van en over de politie te vinden is. Via de app kan makkelijk en snel contact gelegd worden met de politie en kan de gebruiker onder meer pushberichten ontvangen over landelijke incidenten. Met deze app zet de politie een nieuwe stap in het verbeteren van haar dienstverlening.

In het verleden heeft de politie meerdere apps ontwikkeld, zoals Politie.nl, De politie zoekt, en Politiebureaus. Vanuit het idee van één politie en een uniforme manier van communiceren, zijn die apps samengevoegd in de nieuwe Politie app. De uitkomsten van een onderzoek door de Hogeschool Leiden naar de behoefte van burgers ten aanzien van de nieuw te ontwikkelen app zijn meegenomen, de app bevat dan ook de belangrijkste functionele eisen.

Eenduidig

De wens voor één app komt voort uit het ontstaan van de nationale politie, en om politienieuws op een eenduidige manier te ontsluiten. In november 2012 resulteerde dat in de vernieuwde website Politie.nl. Nu is daar de Politie app aan toegevoegd.

Wat kan de app?

Via de app kunt u:

  • snel contact leggen met de politie
  • het politienieuws in uw buurt zien op basis van uw GPS-positie
  • het landelijk politienieuws ontvangen
  • de gezochte en vermiste personen bekijken
  • het dichtstbijzijnde politiebureau vinden
  • pushberichten ontvangen over landelijke incidenten en AMBER Alerts
  • het twitteraccount @politie volgen
  • alle relevante telefoonnummers van de politie en partners vinden
  • informatie vinden over privacy en het gebruik van de app.

Downloaden

U vindt de gratis app in de app stores (Apple iOS, Google Android, Windows Phone) onder de naam ‘Politie’ (Nationale Politie). De app voor de Windows Phone is vanaf vanmiddag ongeveer 15.00 uur beschikbaar. Houd rekening met overbelasting van de iOS app store bij het downloaden van de app.! Het is druk…

Privacy

De Politie app voldoet aan alle richtlijnen op het gebied van privacy. Persoonlijke gegevens of die van uw toestel worden niet door de politie vastgelegd of gebruikt. Voor bepaalde functies is uw GPS-positie nodig, maar die gegevens worden alleen op uw toestel opgeslagen. De politie houdt wel bij welke functies het meest worden gebruikt en hoe vaak de app is gedownload. Dergelijke gegevens zijn nooit te herleiden naar personen of toestellen.

Ambitie

Deze app is een eerste versie die uitgebreid zal worden met nieuwe functionaliteiten, zoals aangifte doen via de app, het direct uploaden van foto’s en filmmateriaal, en Misdaad in Kaart. Daarnaast zal de app verder gepersonaliseerd worden.

Foto archief: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *