Gratis concerten Taptoe Groningen in de Der Aa-kerk

taptoe-16124Vanmiddag waren er drie gratis concerten in de Der Aa-kerk. Deze middag werd georganiseerd in het kader van de zesentwintigste editie van Taptoe Groningen.

De Stichting Taptoe Groningen bood de inwoners van Groningen deze drie gratis concerten aan. De concerten werden uitgevoerd door:

Delfzijls Harmonie Orkest uit Delfzijl
Het Delfzijls Harmonie Orkest is een allround muziekvereniging en bovendien nog een van de weinige marcherende korpsen. De vereniging is opgericht op 30 april 1896 en viert dit jaar haar 120-jarig bestaan. Het orkest speelt een grote verscheidenheid aan muziek. Van mars tot pop en van filmmuziek tot musicalmuziek.

Show-& Marchingband Iserlohner Stadsmusikanten uit Iserlohn (Duitsland)
Deze band is afkomstig uit Iserlohn, ten zuiden van Dortmund. In de Der Aa-kerk geven ze ’s middags een voorproefje van hun concert ’s avonds in Martiniplaza. Een video van het muziekkorps was eerder dit jaar een grote hit op Facebook: hun uitvoering van de bekende Imperial March van Star Wars werd bijna 500.000 keer bekeken en meer dan 3500 keer gedeeld.

Provinciaal Senioren Orkest uit de provincie Groningen
Dit in 1985 opgerichte orkest heeft zich ontwikkeld tot een orkest van vijfenzestig leden. Het repertoire is zeer gevarieerd: verschillende musicalmelodieën, songfestivalnummers, opera- en operettemelodieën, evergreens. Ook draait het orkest de hand niet om voor mooie marsen en jazzmuziek. Het PSOG organiseert zelf concerten en neemt elk jaar in oktober deel aan het Seniorenfestival voor koren en orkesten in Surhuisterveen.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *