Gratis draadloos internet Groninger binnenstad

groningen_mastDraadloos Groningen stelt de komende 3 jaar gratis internet-toegang beschikbaar voor bezoekers aan de Groninger binnenstad. Vrijdag 28 juni activeerde wethouder Ton Schroor dit wifi-netwerk met een symbolische druk op de knop tijdens het symposium “De ICT organisatie in 2020” in de Martinikerk. 

Het Wifi-netwerk kent een open infrastructuur waarover verschillende ICT-diensten kunnen worden aangeboden. Deze open infrastructuur moet dienen als voedingsbodem voor ICT-innovaties die passen bij de ICT-stad Groningen.

Draadloos Groningen
Het project Draadloos Groningen is in 2007 opgestart onder regie van het Akkoord van Groningen. Dat is het strategisch samenwerkingsverband tussen de Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Het project is doorgestart door een samenwerkingsverband tussen het Community Network Groningen en Wireless Generations. In deze nieuwe samenstelling zal Draadloos Groningen BV ervoor zorgdragen dat de oorspronkelijke doelstellingen worden nagestreefd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *