Gratis kinderactiviteit Scheepvaartmuseum

Beleef de avonturen van Groninger piraat ‘Rock de Braziliaan’ en roofkater Rolf

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert in de kerstvakantie een activiteit voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Op beide woensdagen in de vakantie kunnen kinderen met hun (groot)ouders het spannende avontuur van Groninger piraat ‘Rock de Braziliaan’ en zijn roofkater Rolf beleven. Rock en Rolf zijn op weg naar de Noordpool voor het jaarlijkse piraten-kerstcongres. Zeemonsters en de gemene admiraal Star liggen op de loer. Zullen ze het wel halen…….? 

Na afloop van deze reis kunnen kinderen een strip tekenen. Deelnemers die willen testen of ze zelf een piraat zijn, kunnen ook nog op ontdekkingstocht door het museum.

De activiteit begint op woensdag 28 december en woensdag 4 januari om 13.00 uur en om 14.30 uur en is voor kinderen gratis toegankelijk. Volwassenen betalen de normale toegangsprijs.

‘Rock de Braziliaan’ was een echte zeerover die 350 jaar geleden in Groningen geboren is. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum gebruikt deze piraat en zijn roofkater Rolf in verschillende kinderprogramma’s.

Foto: Antrude Oudman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Museum, Nieuws, Uitgaan met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *