Groep 6 van de Heerdstee wint de E-waste race Groningen

groningen-beijum-de heerdstee-ewaste-6Groep 6 van de Heerdstee in Beijum heeft de E-waste race Groningen gewonnen. Leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van verschillende basisscholen in Groningen zamelden 13.238 elektische en elektronische apparaten in de buurt in. Groep 6 van Heerdstee is met 3.481 apparaten de winnaar van de E-waste race Groningen.

De afgelopen weken zamelden leerlingen van verschillende scholen in de stad elektrisch en elektronisch afval in hun wijk in.
groningen-beijum-de heerdstee-ewaste-1

Leerlingen van de Bredeschool de Borgmanschool (locatie Warmoesstraat en Jacobijnerstraat), de Joseph Haydnschool, de Groningse Schoolvereniging, de Heerdstee en de Tamrisk (locatie De Wijert en Corpus) deden mee aan deze wedstrijd. Met 3.481 apparaten wonnen de leerlingen van groep 6 van de Heerdstee de E-waste race. Zij hebben een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam gewonnen.

Buurtbewoners konden de afgelopen weken hun elektronisch afval aanmelden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop: onderdelen ervan worden hergebruikt en zo komen schadelijke stoffen niet in het milieu en worden schaarse grondstoffen opnieuw ingezet.

De E-waste race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden, waardoor waardevolle materialen verloren gaan voor hergebruik.
In Groningen is de E-waste race een initiatief van afvalverwerker Virol in samenwerking met Weee Nederland. Samen met de gemeente Groningen zorgen zij ervoor dat ingezamelde E-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. De ingezamelde stromen worden bij afvalverwerker Virol in Scheemda gesorteerd en gedemonteerd door medewerkers van IederZ.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.