Groeten uit Groningen

Groningen in fotos-7782Met weemoed terugkijken naar ‘de verloren tijd’ lijkt een menselijk trekje te zijn. Maar is die weemoed terecht? Is er veel verloren gegaan? Is de stad alleen maar in haar nadeel veranderd? Of is de stad misschien mooier geworden? Honderd jaargeleden was Groningen een bloeiend handelsstad met zo’n 75.000 inwoners. De steeds meer knellende stadswallen waren ontmanteld en overal ontstond ruimte om te investeren en te bouwen. Sindsdien is er veel veranderd. 

Fotografencollectief PS heeft deze veranderingen in beeld gebracht. Op basis van archiefbeelden uit de periode 1900-1920 is de stad opnieuw gefotografeerd door Marjolein Boshuisen, Erik van Echten, Ellen van den Houte, Robert Mulder, Thea Ripken, Nico Schutte en Arjo Stokman. De resultaten zijn te zien in de tentoonstelling Groeten uit Groningen en in het gelijknamige boek.

De opening vond plaats op 6 september om 17:00u in de hal van de dienst RO/EZ aan het Gedempte Zuiderdiep 98 in Groningen. De opening werd verricht door wethouder Roeland van der Schaaf.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *