Groningen eerste rookvrije stad van ’t land

De gemeente Groningen, FC Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Martini Ziekenhuis, Rijksuniversiteit Groningen, UMCG, Verslavingszorg Noord Nederland, Healthy Ageing Network Northern Netherlands en Menzis vinden dat in Groningen kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien. Daarvoor ondertekenen deze partijen maandagavond in Martiniplaza in de Stad een convenant.

Deze organisaties ontplooien gezamenlijk initiatieven om dit doel te bereiken. Te denken valt aan het inrichten van rookvrije zones (ook in de publieke buitenruimte bijvoorbeeld rondom scholen en sportvelden), medewerkers actief te ondersteunen bij het stoppen met roken en het starten van een communicatiecampagne rond de Rookvrije Generatie in Groningen.

KWF
Michel Rudolphie, directeur KWF Kankerbestrijding en voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij, is maandagavond in Martiniplaza bij de ondertekening van de 9 organisaties aanwezig. Dit gebeurt tijdens de aftrap van de wielerronde Healthy Ageing Tour.

Healthy Ageing Tour
Het is overigens niet zo vreemd dat deze stap wordt gezet tijdens de Healthy Ageing Tour, omdat deze UCI-etappewedstrijd voor vrouwen de ambitie heeft een gezonde beweging op gang te brengen. Zo heeft de tour zelf rookvrije start- en finishzones.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *