Groningen fietsstad

Fietsenstalling centraalstation-0260De gemeente Groningen vraagt inwoners om actief mee te denken over de concrete invulling van de fietsstrategie. Op de website www.050fietsstad.nl kunnen bezoekers hun ideeën achterlaten over hoe de fiets in Groningen meer ruimte kan krijgen. Tips en ideeën die vóór 26 april binnenkomen, worden meegenomen in het uitvoeringsprogramma van de fietsstrategie.

Wethouder Paul de Rook denkt dat veel inwoners wel een idee hebben over hoe fietsen in de stad beter, veiliger of gemakkelijker kan: “Vrijwel iedere Groninger zit wel één of meerder keren per week op de fiets en komt dan vanzelf langs punten die voor het fietsverkeer niet optimaal zijn. Als fietser heb je nu dé kans om te laten weten waar we vooral aan de slag moeten.”
Om het toenemende fietsverkeer in de stad voldoende ruimte te kunnen bieden, zijn de komende jaren duidelijke keuzes nodig . De nieuwe fietsstrategie, die het college twee weken geleden presenteerde, geeft richting aan het fietsbeleid voor de komende jaren. 
De strategie bevat 5 pijlers: de fiets eerst, een samenhangend fietsnetwerk, ruimte voor de fiets, fietsparkeren op maat en de promotie van 050Fietsstad.

Foto: archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *