Groningen legt brugbediening tijdelijk stil

Schermafbeelding 2016-07-20 om 15.45.13De gemeente Groningen zet brugbediening vandaag, woensdag 20 juli, stop vanwege de warmte en de daarmee te verwachten technische problemen.

Vanaf 15:00 uur worden de bruggen in de kanaalvakken met scheepvaart (het Verbindingskanaal, de Hoge der Aa en de Lager der Aa, het Reitdiep en het Noord Willemskanaal) voor de laatste keer bediend om de tussenliggende scheepvaart door te laten. Daarna is er tot vlak voor sluiting van de dienst geen bediening. Wanneer de techniek het toelaat zullen de bruggen voor schepen die de stad in willen varen om 19:00 uur nog kort bediend worden om de schepen naar de Groninger jachthavens te begeleiden.

Uitzetting door warmte
Een aantal bruggen laat momenteel effecten zien die passen bij uitzetting door de warmte. De verwachting is dat in de komende uren de temperatuur nog verder stijgt. Om te voorkomen dat bruggen beschadigen en verkeer vast loopt door niet meer zakkende bruggen wordt de bediening vanaf nu stilgelegd.

Lagere temperaturen verwacht
Donderdag worden lagere temperaturen verwacht. Naar verwachting zullen de Groninger bruggen dan weer normaal bediend kunnen worden.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.