Groningen onderschrijft samen met het Rijk belang van cultuureducatie

LKCADe gemeente Groningen vindt cultuureducatie ontzettend belangrijk. Daarom ondertekende cultuurwethouder Dig Istha op 16 december in Den Haag persoonlijk een afspraak met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om samen te blijven werken aan de kwaliteit van het cultuuronderwijs. Ook de wethouders van de 9 grootste steden en de 35 middelgrote steden ondertekenden de afspraak, evenals de gedeputeerden Cultuur van de provincies. De ondertekenaars spreken af om samen scholen en culturele instellingen zoveel mogelijk te helpen met het verzorgen van goede cultuureducatie. 

“Alle kinderen en jongeren hebben recht op goed cultuuronderwijs”, zegt wethouder Istha. “Dat is niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen, maar ook voor de samenleving als geheel. Cultuuronderwijs moet daarom vast onderdeel zijn van de onderwijsvisie van scholen. Daar blijven we ons in Groningen voor inzetten.” Namens Groningen ondertekent ook onderwijswethouder Schroor de afspraak met het Rijk.

LKCA

Belang cultuuronderwijs

Cultuuronderwijs is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van scholen, culturele instellingen en overheden. Het geeft leerlingen kennis mee over kunst, cultuur en erfgoed, en leert ze hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Daarmee ondersteunt cultuuronderwijs ook de ontwikkeling van communicatieve, cognitieve, sociale en motorische vaardigheden van leerlingen. Daarvan profiteren ook het taal- en rekenonderwijs.

Foto’s: Ton van Til

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *