Groningen partner Hamburger havenverjaardag

Prominente rol in grootste havenfeest ter wereld

Hamburg, de derde haven van Europa, heeft Groningen gevraagd om van 8 tot en met 10 mei 2015 partner te zijn bij de Hafengeburtstag 2015. Dit maritieme feest trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

Elk jaar viert Hamburg in mei de Hafengeburtstag, ter ere van het verkrijgen van de havenrechten op 8 mei 1189 van keizer Friedrich Barbarossa. Het evenement wordt rechtstreeks op de Duitse TV uitgezonden en is het grootste havenfestival ter wereld. Naast een grote vlootschouw met historische en moderne schepen zijn er in het havengebied tal van activiteiten met muziek, markten en terrasjes.

Jaarlijks nodigt Hamburg een partnerstad of –land uit om zich te kunnen profileren tijdens de festiviteiten, als co-gastheer. In het verleden waren dat o.a. India, Finland, Oslo, Basel en Buenos Aires.Voor komend jaar valt deze eer aan de stad Groningen toe.

Door partner te worden van de Hafengeburtstag gaan de deuren open voor talloze contacten, missies, workshops en projecten met oude en nieuwe relaties in Hamburg.

Deze week bezoekt een delegatie van de Hamburger organisatie de stad Groningen om samen met Groninger organisaties voorstellen voor de inbreng bij de Hafengeburtstag 2015 uit te werken.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *