Groningen presenteert Waterstof Experience Center tijdens Eurosonic Noorderslag

Waterstofexpositie open voor publiek van 18 t/m 21 januari 2023

Wethouder Economische zaken Carine Bloemhoff opende vandaag een Waterstof Experience Center. 

Verschillende partijen hebben dit jaar het podium dat Eurosonic Noorderslag Groningen biedt letterlijk aangegrepen om Groningen te promoten als waterstof-regio met talloze waterstof-initiatieven. Tegen de achtergrond van het grootste muziekfestival in Europa met ruim 40.000 internationale bezoekers uit alle landen van Europa, presenteert Groningen zich als dé waterstof hoofdstad van Europa, ‘Groningen Hydrogen Capital’.

Het Experience Center is een expositie waar het publiek op een aantrekkelijke wijze kennis kan maken met de diverse mogelijkheden die waterstof biedt. In drie speciaal daarvoor ingerichte Domes pal tegenover het stadhuis worden bezoekers geïnformeerd over de rol van waterstof in de energietransitie, concrete toepassingen, kansen en perspectieven in de toekomst, en concrete mogelijkheden voor opleiding, werk en business.Dat gebeurt aan de hand van de thema’s “wat is waterstof?”, “wat doen we nu en in de toekomst met waterstof?”, en “wat betekent waterstof voor jou?”.

Bussen en auto’s op waterstof zijn al redelijk bekend. Maar inmiddels zijn er bijvoorbeeld ook al aggregaten, treinen en schepen waarbij waterstof als brandstof wordt gebruikt. De expositie laat zien dat er al veel gebruiksmogelijkheden zijn in het vervoer, de industrie en in de eigen woning. Er is ook aandacht voor de noodzaak van de energietransitie, de diverse samenwerkingsverbanden rondom waterstof en de waterstofopleidingen aan mbo, hbo en wo. 

Het Waterstof Experience Center is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van Eurosonic Noorderslag, MissieH2, New Energy Coalition, EnTranCe, Gasunie, Enexis, RWE, Noorderpoort, Alfa-college, Ondernemersfonds Groningen en de gemeente en provincie Groningen.

Het Waterstof Experience Center is van woensdag 18 januari 16.00 uur t/m zaterdag 21 januari 2023 18.00 uur gratis toegankelijk voor publiek en bezoekers van Eurosonic Noorderslag.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *