Groningen Swim Challenge zwemt kanker de wereld uit

De opbrengst van 80.000 Euro van de Swim Challenge gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Swim Challenge-7105De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemestafette van Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een uitdaging of challenge. Deelnemers gingen niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook minimaal 300 euro per persoon op voor het goede doel.

In 2016 zal de derde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.

De Swim Challenge van 2016  zal de grootste en meest diverse editie van de Swim Challenge tot nu toe worden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen, worden er twee nieuwe evenementen aan het programma toegevoegd. Met de City Swim en Heel Groningen Zwemt zullen nóg meer mensen worden betrokken bij de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel!

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *