Groningen trilt door aardschok | Update

aardbeving groningenIn de stad Groningen was dinsdagmiddag rond twintig voor twee een aardbeving te voelen.  Het KNMI meldt dat de aardbeving een kracht had van 2,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Ten Boer.

Volgens een toonaangevende website voor aardwetenschappen in de VS VolcanoDiscovery had de beving een magnitude van 3.1 in plaats van 2,8!

Reacties van bezoekers op emsc-csem

twitter

 

 

 

De Statenfractie van GroenLinks wil dat Minister Kamp de stevige aardbeving in Ten Boer, voelbaar in de stad, meeneemt in het besluit rond de aardgaswinning. In en om de stad was men al langere tijd bezorgd over de verschuiving van de aardbevingen naar het zuidwestelijke deel van het Groningenveld.

Minister Kamp gaf eerder aan het voorzorgsprincipe niet te willen hanteren en de productie slechts lokaal te willen verminderen. De totale productie bleef gelijk. Het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen om de productie van aardgas drastisch te beperken werd niet overgenomen met het argument dat een verschuiving van de aardbevingen richting stad en Hoogezand niet bewezen is. Sinds januari nam het aantal aardbevingen in en rond Hoogezand, Harkstede en Froombosch al toe, maar dat leidde niet tot aanpassingen in het gasbesluit.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *