Groningen zet Fietsstewards in bij opening Primark

Schermafbeelding 2016-05-11 om 13.55.34Om het stallen van fietsen in goede banen te leiden
De Westerhaven krijgt volgende week dinsdag (17 mei 2016) de primeur: de gemeente zet voor de eerste keer in Groningen fietsstewards in. Zij zullen tijdens de opening van de Primark-vestiging en in de dagen daarna bezoekers die op de fiets komen helpen bij het vinden van een geschikte stallingsplek. De stewards worden volgende week daarbij geholpen door een fietspromotieteam. 

De gemeente zal dit jaar fietsers vaker gaan wijzen op de goede stallingsmogelijkheden die er in en rond het stadscentrum zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen het stallen van de fiets als een probleem ervaren. Daarom zal de gemeente het publiek op diverse manieren gaan wijzen op de stallingsvakken die op veel plaatsen in het centrum zijn en op de aanwezigheid van de vele gratis bewaakte fietsenstallingen.

Fietsvakken van grijze stenen
Tijdens de recente opknapbeurt van de Westerhaven heeft de gemeente, verspreid over het gebied, met grijze stenen nieuwe parkeervakken voor fietsen aangelegd. Deze fietsvakken zijn op plekken aangelegd waar ze niet alleen aantrekkelijk zijn om te gebruiken, maar ook zo weinig mogelijk overlast veroorzaken voor het winkelend publiek. De fietsvakken aan de Westerhaven bieden met elkaar ruimte voor in totaal 450 fietsen. Omdat er volgende week extra drukte wordt verwacht in en rond de Westerhaven heeft de gemeente naast de permanente fietsvakken ook gezorgd voor een tijdelijke uitbreiding van de stallingsmogelijkheden.

Afbeelding: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Groningen zet Fietsstewards in bij opening Primark

  1. E.Posthumus schreef:

    Leuk fiets “vakken”. Maar kan ik mijn fiets dan ergens aan vast zetten. Als dat niet kan dan ben ik hem morgen kwijt en daar pas ik voor. In Lisse hadden zo gewoon paaltjes waar je hem aan vast kon zetten. Misschien ook iets voor Groningen? Mvg.Eddy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.