Groninger Forum tot de bodem gesloopt

Sloop bouw Forum-2242Bouwbedrijf BAM die zo voortvarend startte met de bouw van het Groninger Forum, moest vorig jaar haar werkzaamheden stilleggen in verband met de aardbeving problematiek. Inmiddels is er overeenstemming met de NAM en kan binnenkort gestart worden met het aardbevingsbestendig bouwen.

Maar alvorens te bouwen moet het reeds eerder gebouwde gesloopt worden. Alles wat er vorig jaar boven het maaiveld stond is inmiddels gesloopt.

Bouwplaats Forum-1655Op de foto hier boven de situatie in mei 2015.
Hieronder een overzicht van een gesloopt forum. Alleen de parkeergarage is nog in takt.

Zou het vreemd zijn dat Stadjers zich wellicht zullen afvragen hoe het gesteld is met de aardbeving bestendigheid van de historische en omliggende gebouwen? Denk daarbij o.a. aan het nieuwe Vindicat pand.

Foto’s: Siebrand Wiegman.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Groninger Forum tot de bodem gesloopt

  1. Ties Schouten schreef:

    Het is al jaren bekend (bij o.a. NAM, EZ en Staatstoezicht op de Mijnen) dat ook dit gebied niet aardbevingsvrij is. Indien bij het verlenen van bouwvergunningen rekening gehouden was met mogelijk schade a.g.v bevingen dan had het “de Stadjers” veel (belasting) geld gescheeld. Ook erg naïef van de opdrachtgever en uitvoerder om te denken dat de gasbel vlak voor het centrum ophoudt. Deze extra kosten komen waarschijnlijk niet ten laste van Cultuur, sport en sociale voorzieningen…?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.