Groninger Museum heeft primeur met interactieve media De Collectie

8Het Groninger Museum en Tapme Media uit Groningen slaan de handen ineen voor een primeur met iBeacons en Near Field Communication (NFC). Het Groninger Museum is het eerste museum in Nederland dat deze technologie inzet voor interactieve informatievoorziening op smartphones en tablets. De techniek is beschikbaar bij de tentoonstelling De Collectie, te zien vanaf 29 maart 2014. 

Beacons zijn kleine draadloze apparaatjes die signalen uitzenden. Smartphones en tablets kunnen deze signalen opvangen. Wanneer zij in elkaars bereik zijn ontvangt de bezoeker interactieve content over de kunstwerken. Near Field Communication is een techniek om op korte afstand te communiceren met apparaten. Door middel van deze technologie kunnen bezoekers met een NFC gereed toestel interactieve content opvragen bij informatiebordjes in de tentoonstelling, door het toestel tegen het smartphone symbool te plaatsen.

De Tapart app (beschikbaar in de App Store en Play Store vanaf 28 Maart) geeft de bezoeker een uitleg van de functionaliteit. Bezoekers die niet beschikken over een geschikte smartphone of tablet kunnen deze huren in het museum, zodat ook zij toegang hebben tot de interactieve media. Dankzij deze toepassing heeft de bezoeker toegang tot aanvullende video- en audiofragmenten, achtergrondinformatie en detailfoto’s van de kunstwerken. Een mix van interactieve media die prikkelt, verwondert en inspireert: een unieke ervaring.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Museum, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *