Groninger Museum onthult Fuck Off 2 | Update

Groninger museum-3925Waarschuwing: De foto’s in dit artikel kunnen als schokkend worden ervaren.

Vanmiddag, 25 mei 2013, werd de tentoonstelling Fuck Off 2 geopend in het Groninger Museum.  Voorafgaand aan de opening kon de pers kennis maken met de tentoonstelling. Middels een videoconferentie werd gelegenheid gegeven voor het stellen van vragen aan de samensteller van deze expositie Ai Weiwei.

Fuck Off 2 geeft na de eerste Fuck Off dertien jaar geleden in Shanghai, een nieuw overzicht van meer dan dertig jonge Chinese kunstenaars die zich afzetten tegen de autoriteiten. De tentoonstelling werd samengesteld door Ai Weiwei, Feng Boyi (curatoren van Fuck Off) en Mark Wilson, chief curator van het Groninger Museum.

Fuck Of 2 gaat verder met ‘niet samenwerken’ en ‘compromisloosheid’. Ze onthult, betwijfelt, documenteert en bekritiseert de onverbloemde werkelijkheid in China. Bovendien is de tentoonstelling een hernieuwd verwerpen en uitdagen van de symbolische systemen van de Chinese overheid, de mainstream en de pulpcultuur.

De expositie is in het Groninger Museum te zien tot 17 november 2013

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Museum, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Groninger Museum onthult Fuck Off 2 | Update

 1. Jan schreef:

  Waarom zijn er in het in kleine getale opgekomen publiek alleen maar van die Nederlandse “kijk mij eens interessant doen” koppen te zien? Waar zijn de Chinese Nederlanders of Nederlandse Chinezen?

  • Helna van Deurzen schreef:

   Die zijn fietsen in de gemeente Borger-Odoorn om de tentoongestelde conceptuele objecten te bezichtigen in Drouwenerveen.

   Waaronder een aantal “Roll-Hec-Toren” dat zijn multifunctionele kunstvoertuigen ontworpen om mensen overal ter wereld te helpen net als Duitse herdershonden.

   N.B. De conceptuele kunstvoertuigen zijn net zo omstreden in Borger-Odoorn als in China.

   De toegang is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *