Groninger Museum ontvangt 200.000e bezoeker van 2016

IMG_3218Het Groninger Museum heeft vandaag haar 200.000e bezoeker mogen ontvangen. Dat is evenveel als het totaal aantal bezoekers in 2015. Het museum dankt dit succes mede aan de tentoonstelling David Bowie is. De laatste keer dat dit bezoekersrecord halverwege het jaar al was behaald was in 2002, toen de tentoonstelling van de Russische schilder Ilya Repin te zien was.

De 200.000e bezoeker was de 25-jarige Valerie Hagen uit Purmerend. Zij ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling Nieuwe Wilden – Duits neo-expressionisme uit de jaren 80 uit handen van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, en Karina Smrkovsky, hoofd communicatie, PR en marketing.
Valerie Hagen: ‘Toen ik in vwo 5 zat ben ik eens met school naar het Groninger Museum geweest. Ik vond het toen een heel mooi museum. Vanochtend had ik een vergadering in Groningen en dacht: hé, dit is een mooie kans om weer eens naar het museum te gaan.’
Na haar bezoek liet Valerie weten vooral te hebben genoten van de fotografie en de werken van Viktor & Rolf in de tentoonstelling Capita Selecta.

Foto: Groninger Museum

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Museum, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *