Groninger Museum opent Het verdronken land is vruchtbaar

verdronken land-8157Het Groninger Museum opende vanmiddag in aanwezigheid van de Groninger burgemeester Peter Rehwinkel de  tentoonstelling Het verdronken land is vruchtbaar. Naast de burgemeester was gedeputeerde Piet de Vey Mestdagh als gedeputeerde van de provincie aanwezig. Ook de wethouder cultuur Digh Istha  was bij deze opening aanwezig.  De tentoonstelling over de archeologie van de Nederlandse provincies Groningen, Friesland en Drenthe en die van de Duitse provincies Oost-Friesland en Emsland hebben veel gemeenschappelijk, en is te van 21 september 2013 tot en met 9 februari 2014 te bezichtigen.

De mogelijkheden en beperkingen van het  Noordelijke landschap vertonen grote overeenkomsten. Alle reden om samen te werken in een groot project Land van Ontdekkingen.
De tentoonstelling  laat prachtige archeologische voorwerpen zien die na lange tijd weer centraal staan in het Groninger Museum. Het Runenstaafje van Westeremden, het masker van Middelstum, goud en zilverschatten, een prachtige serie aardewerk van de steentijd tot nu demonstreren de rijkdom van de vruchtbare kwelders die zijn afgezet op het eens verdronken land.
De tentoonstelling is een grensoverschrijdende reis door het archeologisch verleden die teruggaat naar meer dan 12.000 jaar geleden toen men nog kon lopen van de Hondsrug tot aan de Doggersbank, die midden in de Noordzee ligt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Naast het Groninger Museum zijn er exposities te zien in het Fries Museum en het Drents Museum. De eerste tentoonstelling in deze reeks was te zien in het Ostfriesisches Landes Museum Emden.

De tentoonstellingen maken deel uit van een internationale manifestatie ‘2013- Land van Ontdekkingen’

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Kunst, Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *