Groninger Museum start reeks kunstcolleges

mythe elekrische gitaar-3562Voor iedereen die meer wil weten over de tentoonstellingen, de collectie en het gebouw van het Groninger Museum is er nu het Groninger Museum College, een reeks van acht lezingen op vrijdagochtend. Het eerste college is op 23 september 2016. De colleges behandelen op speelse en inspirerende wijze een aantal thema’s uit de kunst(geschiedenis).

De rode draad bestaat uit de collectie van het Groninger Museum en de actuele tentoonstellingen zoals Nieuwe Wilden – Duits neo-expressionisme uit de jaren 80, Joost van den Toorn – Something to believe in en Esther de Graaf – Branching Fields.
Ook de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg staat op het programma. Stadsbouwmeester van de Gemeente Groningen, Niek Verdonk, neemt de deelnemers mee naar het Wall House in Groningen. Hoofd Educatie van het Groninger Museum, Steven Kolsteren, vertelt over het beleid van de spraakmakende museumdirecteur Frans Haks, directeur van 1978 tot 1995.

Verder is er aandacht voor de borgenkaart van Theodorus Beckeringh en legt hoofd Collecties Jenny Kloostra uit wat er zoal bij komt kijken als een tentoonstelling ‘op reis’ gaat naar het buitenland.
Vormgever en kunstenaar Albert Geertjes en architect Gerard Schijf vertellen over de architectuur van het gebouw en de samenwerking tijdens de bouw begin jaren 90.
Het laatste college staat geheel in het teken van de wintertentoonstelling Rodin – Genius at Work, met een inleiding door algemeen directeur van het museum Andreas Blühm.

De lezingen vinden plaats tussen 23 september en 25 november.
Deelname kost 175 euro. Vrienden van het museum krijgen korting.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Museum, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *