Groninger Museumnacht 2020 gaat door in aangepaste versie

Voorverkoop start 12 augustus.

Tickets
Anders dan voorgaande edities is er dit keer niet 1 passe-partout maar bestellen bezoekers voor elk museum apart een ticket. Per museum kost een ticket € 2,50. De musea zijn geopend van 19 tot 24 uur. Tickets zijn vanaf 12 augustus te koop via groningermuseumnacht.nl

Tentoonstellingen
Uiteraard zijn tijdens de Museumnacht ook de actuele tentoonstellingen te zien. In het Groninger Museum zijn dat En toch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen, Willem Kolvoort – Posters voor Vera en de fotografie-expositie Wat zullen de buren zeggen? Het Universiteitsmuseum Groningen toont de expositie DIG-IT-ALL: Archeologie van de toekomst. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kun je tijdens de Museumnacht de twee middeleeuwse panden ontdekken, een museumstuk op zich! In GRID is de tentoonstelling VlerkWerk. 30 jaar underground posters te zien. Ook is dit jaar voor het eerst StoryWorld te bezoeken, het museum voor strips, animatie en games in Forum Groningen.

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

Foto: Siese Veenstra

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *