Groninger ondernemers lopen te veel achter de overheid aan.

Benefiet CD -6449Groninger ondernemers lopen te veel achter de overheid aan. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

“U loopt te veel achter de overheid aan. Dat is niet goed. Ondernemers in Groningen moeten meer het voortouw nemen!” Dat zei burgemeester Peter den Oudsten gisteravond in het Infoversum. Hij sprak de leden toe van de bedrijvenverenigingen VBZO, VBNO en VBGW, tijdens een ‘historische’ vergadering. Het was de eerste keer dat deze drie verenigingen een gezamenlijke vergadering organiseerden voor hun leden. Gastspreker Peter den Oudsten maakte van de gelegenheid gebruik om een onverwacht inspirerende speech te houden, waarin hij liet weten enorme kansen te zien voor Groningen. Hij prikkelde de Groningse ondernemers om bij te dragen aan een lange termijnvisie voor de ontwikkeling van de Groningse economie.

Den Oudsten vertelde zelf jarenlang, tot zijn vijftigste, in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. Hij kent de werelden van overheid en ondernemingen beide dan ook heel goed.

‘Sinds ik in Groningen burgemeester ben, ben ik enorm getroffen door de grote dynamiek in deze stad! Ik moet eigenlijk alles wat ik in mijn vorige functie als burgemeester in Enschede heb geleerd, bijstellen. Die dynamiek in Groningen wordt veroorzaak door het feit dat het de jongste stad van Nederland is, met een bijzonder start-up klimaat. En door het feit dat het de belangrijkste economie van het Noorden is’.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *