Groninger persprijs voor schrijver journalist Louis Stiller

Groninger Persprijs 2015-3095Tijdens de 25ste editie van Stand van Stad, waar talkshowhost Bram Douwes het gebeuren van de afgelopen maand van de stad voor ons op een rijtje zette, werd de winnaar van de Groninger persprijs bekend gemaakt. Schrijver en journalist Louis Stiller uit Warffum won De Groninger Persprijs 2015. De schrijver schreef een persoonlijk verhaal over de aardbevingen en de effecten in de woongemeenschap van Warfum. Louis Stiller woont zelf in Warffum. Zijn verhaal werd vorig jaar gepubliceerd in Vrij Nederland .

Rosa Timmer en Saskia Jeulink waren de andere genomineeerden. Timmer schreef over haar aanranding in een café in Groningen, en Jeulink maakte een tv-reportage over een orkest dat muziek maakt met geluiden uit de Veenkoloniën.

Een extra prijs was er voor de productie Van wie is de Stad, een uitgebreide internetdocumantaire  van Sikkom over huiseigenaren in Groningen.

Over de rest van de talkshow werd een extra persprijs-sausje gegoten. Er was een ontmoeting met Edwin Kuipers, oprichter van het zogenaamde social-media curation platform Crowdynews (met vestigingen in Groningen en Boston). Journalist Herman Sandman bracht een prikkelende column en filosoof Bram Esser dook in de intrigerende wereld van Beijum-nieuws. De nieuwste Miss Beauty of Groningen, Sharon Popken, stelde zich voor en er werd gesproken met Ouarid el Baroudi over de komst van de nieuwe moskee in Selwerd.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.