Groninger studenten genomineerd voor Hokwerda Award

Hokwerda_awardNynke Tjeerdsma en Auke Westerhout, beiden student Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, zijn samen met een Nijmeegse student genomineerd voor de Hokwerda Award 2015. Dat is de jaarlijkse prijs voor het beste idee voor een duurzamere tandartspraktijk. Tjeerdsma bedacht een app gericht op het vermijden van gaatjes bij jonge kinderen, Westerhout een manier om tandartsboren tijdig te kunnen vervangen. De winnaar wordt aanstaande vrijdag 2 oktober bekendgemaakt op het studentencongres van de Nederlandse beroepsvereniging van tandartsen, de KNMT.

De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid – van patiënt en/of behandelteam, de gezonde werkwijze en of ergonomie binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint een geldbedrag van € 1.000 en de winnaar krijgt hulp om zijn of haar idee in de praktijk te brengen.

De 3 genomineerden zijn:

  •  Nynke Tjeerdsma (Rijksuniversiteit Groningen): De Jong Verstand App. Gericht op preventie van gaatjes bij kinderen;
  • Auke Westerhout (Rijksuniversiteit Groningen): Het gebruik van slijtage- of vervangingsindicatoren voor diamantboren;
  • Rawia Al Samarrai (Radbouduniversiteit Nijmegen): een IT-applicatie waarmee medische informatie van huisartsen en medicatie-informatie van apotheken beschikbaar komt voor tandartsen.
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *