Groninger traceerde gestolen iPad

De politie heeft vrijdagavond 22 februari een 32-jarige man uit Marokko aangehouden op verdenking van diefstal van een Ipad. De iPad was door de aangever getraceerd, waarna de verdachte op station Moerwijk kon worden aangehouden

Een 29-jarige man uit Groningen liep om 18.45 uur op het Centraal station in Rotterdam en heeft, in afwachting van zijn trein, nog even zijn emails gecheckt op zijn iPad. Toen de trein aan kwam, is hij ingestapt en zag een jongen vlak achter hem lopen. De jongen liep even later weer terug. Toen de Groninger een zitplek had gevonden wilde hij opnieuw zijn iPad pakken, maar ontdekte dat deze weg was. De Groninger vermoedde dat de jongen deze had gestolen en is naar de deur gerend om te kijken of hij de jongen nog zag. De jongen was echter al verdwenen. Kort daarna reed de trein weg.

De Groninger stelde een vriend op de hoogte over de diefstal. In Leiden stapte hij uit en is naar de woning van de vriend gegaan. De vrienden wisten de iPad te lokaliseren en belden de politie.

Op station Moerwijk zag de verdachte de agenten en is er vandoor gegaan. Hij werd echter al snel aangehouden. De iPad werd in het gras op de vluchtroute aangetroffen.

Bron: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *