Groningers betuigen steun aan Vluchtelingen Welkom

Rond vijftienhonderd Groningers kwamen eind van de middag op de Grote Markt bijeen om steun te betuigen aan Vluchtelingen Welkom, een initiatief van Mechteld van Duin van de SP in Groningen.

Burgemeester Peter den Oudsten, één van de sprekers, sprak namens vele burgemeesters van Groningen en voelt zich gesteund door de raad van Groningen. “Iedereen met een hart in z’n lijf weet dat er iets moet gebeuren. Groningen neemt z’n deel en we werken aan een goede oplossing”. Ola Mafalaani, artisitiek leider van het Noord Nederlands Toneel meldde dat er sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit zoveel mensen thuisloos waren. Het recht om leven moet worden beschermd. De publieke opinie bepaalt de politiek en zij zijn onze vertegenwoordigers.

Een indrukwekkende bijeenkomst waar delen in de wereld nog niet vanzelfsprekend is en we dagelijks mensen zien die huis en haard noodgedwongen hebben moeten verlaten, opzoek naar een veilig onderkomen. Een rijk Europa dat niet is staat is deze mensen op een menswaardige manier te hulp te schieten.

Foto’s: FocusGroningen, Video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.