Grote Markt niet compleet zonder Peerd van Ome Loeks

De lokale raadsfractie van 100% Groningen wil dat er serieus wordt gekeken naar mogelijkheden om het Peerd van Ome Loeks een nieuw onderkomen te bieden in het nieuw te bepalen straatbeeld van de Grote Markt. Hiertoe doen zij een oproep in de raadscommissie.

Volgens de lokale partij is het Peerd van Ome Loeks een voor alle Groningers herkenbaar figuur dat naast de tragische dood in het welkbekende versje ook geen goed leven is beklonken als standbeeld. Het beestje heeft nooit een ceremoniële onthulling gekregen, en is na enkele verhuizingen gestrand op een uithoek van het Stadsbalkon bij het treinstation.

In de nieuwe plannen van de Grote Markt wordt er volgens 100% Groningen onvoldoende aandacht besteed aan het karakter van het belangrijke plein in het kloppend hart van de Stad. De huidige plannen richten zich vooral op de toevoeging van bomen en zitplaatsen. Volgens Detleff Mellies, woordvoerder voor 100% Groningen, is dit niet genoeg. “De mooiste pleinen hebben een kroonstuk, een aandachtstrekker. Iets dat het plein een eigen identiteit geeft. Een standbeeld. En daarvoor hebben we wel een suggestie.”

“Als we het beste paard van stal willen halen voor onze binnenstad, dan is het toch het Peerd van Ome Loeks dat staat te springen om zijn welverdiende plek in de schijnwerpers.”

Foto: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Grote Markt niet compleet zonder Peerd van Ome Loeks

  1. f van der veen schreef:

    zou me eerder druk maken om de herinnering aan het scholtenhuis terug te plaatsen met een stukje geschiedenis er bij Nu vanwege de bouw in opslag bij de gemeente Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *