Hanzehogeschool Groningen start met Masteropleiding Energy For Society

Laatst bijgewerkt op

Per 1 september 2018 start de masteropleiding Energy for Society bij de Hanzehogeschool Groningen. De master richt zich op de grote opgave rondom energietransitie en het effect hiervan op de maatschappij. 

De Engelstalige masteropleiding duurt 1,5 jaar en leidt studenten op tot een strategische intermediair op het gebied van energietransitie. Belangrijke onderwerpen zijn gedragswetenschappen, duurzame technologie, verandermanagement en vernieuwende business modellen. Dit alles om vanuit diverse invalshoeken een lokale gemeenschap te helpen met verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan een energie coöperatie die een zonneweide wil realiseren. Studenten uit binnen- en buitenland zijn van harte welkom.

In 2020 wil de Hanzehogeschool Groningen voor alle studenten een passende doorstroommaster aanbieden. Het aantal masteropleidingen binnen de Hanzehogeschool groeit snel. Uniek aan de masters van de Hanzehogeschool is dat ze worden ontwikkeld en uitgevoerd met nationale en internationale bedrijven en kennisinstellingen. Afgestudeerden van de masteropleiding Energy for Society ontvangen de graad Master of Science (MSc).

Foto: Hanzehogeschool

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *