Heeft Rehwinkel zijn baan verzonnen? | Update

Persconferentie stadhuis-1610Burgemeester Rehwinkel, die naar Barcelona vertrekt om fulltime rampenmanager te worden, heeft deze baan min of meer verzonnen. In Spanje kennen ze de functie niet en rekenen ze ook niet op Rehwinkels komst. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Gevraagd
Rehwinkel zegt dat hij is gevraagd voor deze functie

‘Wij weten van niets,’ was gisteren de reactie op het hoofdkantoor van de UCLG, het internationaal verbond van gemeenten waar Rehwinkel op vrijwilligersbasis zegt te gaan werken. ‘De functie bestaat niet. Heel misschien in de toekomst.’

Vanuit eigen standplaats
Behalve dat niemand in Spanje rekening houdt met zijn komst, is er vooralsnog ook op de langere termijn geen bureau of kantoorruimte voor hem beschikbaar. Volgens de UCLG voeren leden als Rehwinkel hun taken vrijwillig uit en doen ze dat altijd vanuit hun eigen standplaats als burgemeester, wethouder of andere gemeentelijke functie.

Persbericht
In de loop van de woensdagochtend komt er een gezamenlijk persbericht namens de gemeente Groningen, het United Cities and Local Governments (UCLG) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over de situatie rond Peter Rehwinkel.

Foto archief: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *