‘Heel Europa Kookt’

Op donderdag 12 november in het Groninger Forum proeven van gerechten van 28 koks uit de Europese Unie

afb heel europa kookt grootVan zaterdag 7 tot en met zondag 15 november is de Kookboeken7daagse: een landelijk initiatief waarbij overal evenementen rondom kookboeken worden georganiseerd. Europe Direct, het informatiecentrum over de Europese Unie, doet in Groningen mee aan deze manifestatie met het evenement: ‘Heel Europa Kookt’. Enthousiaste (thuis)koks uit alle 28 landen van de Europese Unie laten het publiek hun favoriete gerecht uit hun thuisland proeven.

Waar zijn wij Europeanen nou trots op, culinair gezien? En zijn er grote verschillen? Bestaat er zoiets als een ‘Europees gerecht’? De gerechten van alle 28 koks worden allemaal feestelijk gepresenteerd op donderdag 12 november. Buurtbewoners, bezoekers van het Groninger Forum en Stadjers zijn welkom om te komen proeven en om kennis te maken met de makers van de gerechten. Bovendien zorgen we voor een mooi kookschrift, waarin alle recepten zijn verzameld, dat iedereen mee kan nemen. De entree is gratis, maar er moet wel even een kaartje worden gehaald. Kaarten zijn op groningerforum.nl en aan de kassa van de Oude Boteringestraat 18 verkrijgbaar.

Nog (thuis)koks gezocht
Voor het evenement zijn we nog op zoek naar een aantal (thuis)koks uit de verschillende EU-landen: België l Bulgarije l Cyprus l Denemarken l Duitsland l Estland l Finland l Frankrijk | Griekenland l Hongarije l Ierland l Italië l Kroatië l Letland l Litouwen l Luxemburg l Malta l Nederland l Oostenrijk l Polen l Portugal l Roemenië l Slowakije l Slovenië l Spanje l Tsjechië l Verenigd Koninkrijk| Zweden l
Per land zijn we op zoek naar één deelnemer, dus wie het eerst komt, het eerst maalt! Wie het leuk vindt om mee te doen, kan zich aanmelden via: heeleuropakookt@groningerforum.nl Aanmelden kan tot 4 november.

Donderdag 12 november, 17.30 uur
Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen
Entree: gratis. Wel even een kaartje halen. Dit kan online (www.groningerforum.n) of aan de kassa van de Oude Boteringestraat 18.

Afbeelding: Scan copyright 2005 by EphemeraNow.com

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *