Helmantel in de Martinikerk

Martinitoren-0255-2Deze zomer kun je in de Martinikerk genieten van schilderijen van niemand minder dan Henk Helmantel! Van Londen tot Tokio, van Denemarken tot Taiwan, Helmantel’s kopers en bewonderaars lopen wereldwijd zijn tentoonstellingen plat. Echte liefhebbers kunnen al langer terecht in zijn atelier in Wersteremden, maar op een expositie in de stad Groningen hebben ze flink geduld voor moeten tonen; in 1970 exposeerde Helmantel namelijk voor het laatst in de Groningse hoofdstad, maar nu is hij terug. 

Van 5 juli tot en met 31 augustus 2013 exposeert De Noordelijke Realist een deel van zijn werk in de Martinikerk, onder de naam ”Helmantel in de Martinikerk: Stillevens-Interieurs”. De expositie vindt plaats in het koor en de kooromgang van de Martinikerk. Qua sfeer en uitstraling past deze locatie uitstekend bij het geëxposeerde werk van Helmantel, dat op verzoek van de Martinikerk monumentaal werk zal omvatten. Verstilde kerkinterieurs en realistische stillevens zullen dan ook de hoofdmoot van de expositie uitmaken.

Henk Helmantel is een van de meest succesvolle schilders van Nederland. Hij werd op 31 oktober 2008 uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar 2008 en in 2011 tot Briljanten Kunstenaar van het jaar. Zijn inspiratie vindt Helmantel met name in eenvoudige gebruiksvoorwerpen uit diverse culturen, maar ook vruchten als appels, peren, tomaten, witlof, uien en druiven zijn te vinden in zijn stillevens.

Bron: Uitburo

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Kunst, Uitgaan met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *