Herdenking Indië monument

groningen-selwerd-Herdenking Indie monument Selwerderhof-4Vandaag, 3  juni, werden in bijzijn van de commissaris der Koning Max van den Berg en burgemeester van Groningen Ruud Vreeman de kransen neergelegd en een minuut stilte gehouden voor de omgekomen 142 Groningse militairen die zijn overleden in het voormalig Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea in de jaren 1945 tot en met 1962, waar totaal 6200 Nederlanders zijn omgekomen.

Naast de commissaris der Koning en de burgemeester was de krijgsmacht en de veteranen aanwezig. Kinderen van de Pendinghe uit Selwerd legden anjers op het monument. Ook droegen zij samen met kinderen van Meander gedichten voor.

Alle foto’s van de herdenking: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

Generaal Ted Meines besloot de bijeenkomst waarin hij memoreerde aan zijn laatste ontmoeting met prins Bernhard. Zorg voor de Veteranen Ted.

groningen-selwerd-Herdenking Indie monument Selwerderhof-2

Vrijheid is een groot goed.

Aan de herdenking werkten mee: Dhr. W. Patist, voorzitter Sociale Commissie Vereniging van Oud-Militairen Indiëgangers (VOMI) Nederland, die de herdenkingsrede uitsprak.  Korps Nationale Reserve, verzorging en aanreiken kransen en bloemstukken. Erewacht van de Stichting samenwerkingsverband Veteranen en Postactieve militairen Groningen. De muzikale medewerking werd verleend door de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” uit Assen.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *