Herdenking Kristallnacht

Kristalnancht pogrom herdenking-0415Vanavond, 9 november vond op de Grote Markt in Groningen een Kristallnachtherdenking plaats georganiseerd door Amnesty International, COC Groningen & Drenthe, Sociaal Centrum Groningen, Stichting Folkingestraat Synagoge en de Werkgroep Vluchtelingen Vrij.

Bij deze herdenking wordt stilgestaan bij de gruweldaden die op 9 november 1938 plaatsvonden in Duitsland tegen de Joodse gemeenschap en de koppeling die worden gemaakt met de tegenwoordige problematiek van vluchtelingen alsook de praktijken van discriminatie, uitsluiting en geweld tegen specifieke bevolkingsgroepen.

Om 20.00 werden op de Grote Markt fakkels ontstoken. Een koor van het4 mei project zong een lied waarna twee sprekers het woord voerden namens het COC Groningen & Drenthe en de Werkgroep Vluchtelingen Vrij. Na de toespraken gingen de aanwezigen in fakkeloptocht naar de Synagoge in de Folkingestraat waar het programma werd voortgezet met een spreker uit de Groninger joodse gemeenschap en stadshistoricus Beno Hofman.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Herdenking Kristallnacht

 1. h. bakker schreef:

  Het was een zinvolle herdenking.
  Bedankt voor de mooie foto’s.
  Zou u mij de eerste foto (met z’n allen met de brandende fakkels) per mail kunnen toemailen?
  Alvast bedankt.

  Henoch Bakker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *