Herdenkingsdebat in ForumImages 15 april

steden nederland, groningen, centrumWelke lessen trek jij uit de oorlog?

Op maandag 15 april bespreken tijdens ‘Welke lessen trek jij uit de oorlog?’ historici Thomas von der Dunk en Chris van der Heijden en NRC-columniste Rosanne Hertzberger lessen die we trekken uit de Tweede Wereldoorlog. Leven we daar nog wel naar? Is een sterk leger inderdaad de beste garantie voor vrede? Danken we de vrede aan de Europese samenwerking?

Met wie dan? En zijn we echt de vreemdelingenhaat en het anti-semitisme voorbij? Het debat begint om 20:00 uur in ForumImages en is gratis toegankelijk. Dit debat wordt georganiseerd door het Groninger Forum, de stichting 4 mei Herdenking Groningen en Europe Direct.

Tot op de dag van vandaag laten de oorlogsjaren hun sporen na in onze samenleving. Niet alleen letterlijk. In Nederland is de Tweede Wereldoorlog in politieke discussies nooit ver weg. We trekken graag parallellen met situaties uit de oorlog of herhalen uitentreuren dat we zijn bezet door vreemdelingenhaters en bevrijd door de Amerikanen. Of het nou gaat over de Europese Unie, de defensiebegroting, het vluchtelingenbeleid of burgerlijk ongehoorzaamheid, altijd is er wel een voorbeeld uit de oorlog dat overtuigt. Of juist niet.

Maandag 15 april, 20:00 uur ForumImages, Hereplein 73, Groningen Entree: gratis (wel een kaartje halen) Reserveren: 050 312 04 33 www.groningerforum.nl

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Herdenkingsdebat in ForumImages 15 april

  1. Tiemen Staal schreef:

    Detail: Het waren de Canadezen die Noordelijk Nederland hebben ontzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *