Herewegviaduct wegens onderhoud dicht van 11 tot 17 november

Het viaduct van de Hereweg over het spoor in Groningen is aan onderhoud toe en wordt daarom afgesloten vanaf de Stationsweg tot en met de Rabenhauptstraat. De afsluiting is in twee delen: van vrijdag 11 november 19.00 uur tot zondag 13 november 12.00 uur is de Hereweg dicht voor al het verkeer in beide richtingen.

Fietsers
In tegenstelling wat de foto’s laten zien is het viaduct ook voor fietsers en voetgangers afgesloten.
Daarna is van maandag 14 november 07.00 uur tot donderdag 17 november 17.00 uur de weg opnieuw dicht voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen. Voetgangers en fietsers kunnen dan wel de werkzaamheden passeren.


Fietsers worden tussen 11 en 13 november omgeleid via de Stationsweg, het Emmaviaduct, de Parkweg, de Geulstraat en de Vechtstraat. Autoverkeer wordt tot 17 november omgeleid via de Stationsweg, het Emmaviaduct, de Brailleweg en de Van Iddekingeweg. Vanuit de richting Sontweg en Europaweg naar de Hereweg, wordt verkeer omgeleid via de Europaweg naar de zuidelijke ringweg (N7) en afslag 37 (Helpman). 

In 2015 werd het viaduct gestremd van maandag 13 juli tot en met de vroege ochtend van maandag 10 augustus is de weg gestremd voor gemotoriseerd verkeer. De rijbaan kreeg een nieuwe laag geluidwerend asfalt en er kwam betere afwatering. Verder werden de leuningen en het metselwerk van het viaduct opgeknapt.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *