Homobelangenorganisatie LGBT protesteert tegen Poetin

kunst, galerie mooi man, expositie marcel julius joosenStichting LGBT Groningen, een homobelangenorganisatie, protesteren maandag 8 april in Amsterdam. Zij protesteren hier, samen met organisaties uit het hele land, tegen president Poetin uit Rusland.

Poetin is in Amsterdam in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. In eigen land is hij van plan homoseksualiteit aan banden te leggen. Zo zal de regenboogvlag strafbaar worden en mag er nauwelijks in het openbaar over homoseksualiteit gesproken worden, laat staan dat het mag worden gepraktiseerd. LGBT Groningen gaat hier tegen in verzet. Naast de demonstratie van aanstaande maandag ondersteunt het ook zusterorganisaties in Rusland.

De gemeente Groningen draagt ook haar steentje bij: maandag zal de regenboogvlag, een internationaal symbool van homoseksualiteit, aan de top van het stadhuis hangen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Homobelangenorganisatie LGBT protesteert tegen Poetin

  1. jan schreef:

    bericht voor mr. Poetin

    we weten dat er in alle eeuwen, bij alle rassen of huidskleuren, in alle godsdiensten, op alle scholingsniveaus, mensen zijn of waren die niet als man en vrouw, maar als vrouw en vrouw, als man en man elkaar wilden beminnen om zo vervoering en vrede voor hun hart te vinden. Als er wat klakkeloos wordt gesproken dat deze minderheid in de lange gang van de geschiedenis zo markant is dat zij in aantallen van honderden miljoenen loopt. Het talent om als een vrouw een vrouw of als man een man te beminnen, is met zo’n regelmaat in het gobelin van de geschiedenis ingeweven dat we moeten spreken van een boeiende constante.Maar nog boeiender en indrukwekkender dan het aantal blijken gehalte en kwaliteit van deze liefdeskunst. zij beminnen elkaar vaak met eenzelfde diepgang, verukking en tederheid, overgave en toewijding, met eenzelfde grootheid en eenzelfde ellende als bij man en vrouw. ( citaat van Jan van Kilsdonk, raadsman in delicate zaken. )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.