Hotel in oostwand Grote Markt

Sloop bouw Forum-2232WestCord Hotels opent een hotel in de oostwand van de Grote Markt met op de begane grond een grand café. Dat maakte directeur Harry Westers vrijdagmiddag 15 juli bekend. De Berlijnse architect Thomas Müller maakt het ontwerp. Voor de locatie Grote Markt-Poelestraat wordt een ontwikkelcompetitie uitgeschreven. Groningers krijgen met een publieksenquête de gelegenheid zich uit te spreken over de architectuur van dit hoekpand.

Opdrachtgever VolkerWessels Vastgoed zocht een aansprekende partij voor deze voor Groningen belangrijke plek en kwam uit bij WestCord Hotels. WestCord Hotels heeft op verschillende plekken in het land bijzondere hotels, zoals Hotel New York, SS Rotterdam, Hotel Jakarta en Fashion Hotel. Een hotel met een grand café op de begane grond zorgt overdag en ’s avonds voor levendigheid aan de kant van de Grote Markt en aan de kant van de Nieuwe Markt. “We zijn trots geselecteerd te zijn op deze prominente plek in Groningen een WestCord Hotel te mogen exploiteren,” zegt directeur Harry Westers. “We kunnen ons eenvoudigweg geen betere locatie voorstellen. We kijken uit naar de ontwikkeling van het hotel en doen ons uiterste best het hotel van toegevoegde waarde te laten zijn voor de stad.”

VolkerWessel Vastgoed benaderde Thomas Müller voor het ontwerp. Müller is in Groningen geen onbekende. Hij maakte bijvoorbeeld ook het beeldkwaliteitsplan voor de oostwand. Aan Müller is gevraagd om een aantal varianten te tekenen. Het streven is om deze varianten in november aan het publiek te tonen en te bespreken. Medio 2018 start de bouw van het hotel.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.