Huize Maas ontruimd wegens brand

Brand HuizeMaas-7848De brandweer is woensdagavond met groot materieel uitgerukt naar de Vismarkt vanwege een brand in Huize Maas waar een bruiloft aan de gang was. Het zou volgens RTV-Noord gaan om een uitslaande brand. 

Het pand werd onmiddellijk ontruimd. Ook een naastgelegen horecagelegenheid werd ontruimd.

Het vuur ontstond in de grote zaal van Huize Maas. Niemand raakte gewond.
Om 00:49 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.
Volgens een woordvoerder van de brandweer zou de brand helemaal uitslaand zijn geweest als men een paar minuten later was gearriveerd. Huize Maas – waar de meeste Stadjers voetsporen hebben liggen – is op het nippertje gered.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Waarschijnlijk gaat het om kortsluiting. Door grote rookontwikkeling heeft de brandweer nog niet de bron van de brand kunnen vinden. Om de rook uit het pand te laten, heeft de brandweer twee gaten in het dak gemaakt.

De bruiloftsgasten zijn opgevangen in Huize de Beurs, waar ze een drankje dronken en van de schrik konden bekomen. Bruid Krista Smit (31) vertelde daar dat er geen sprake was van paniek toen ze de zaal moesten verlaten. Het bruidspaar kon alle cadeaus meenemen. Krista vindt het ‘wel jammer’ dat het feest door brand werd verstoord. ‘Maar het is wel zo, dat niemand deze bruiloft zal vergeten’. Aldus Mevr. Smit.

Een groot gedeelte van de Vismarkt en Folkingestraat werd afgezet.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *