“Ik ben juist doodsbang voor háár!”

– Door Karin Smalbil –Politie - klik om te vergroten

U kent dat wel
Terwijl u fijn op weg bent naar een café of anderszins uitgaansgelegenheid hoort u een ruziënd stel. Ietwat onbehaaglijk probeert u te achterhalen of het om een grap gaat of dat de echtelijke twist een vorm aanneemt waarvan u vindt dat u uw mobieltje moet grijpen om een agent te bellen. Getuigen zien en horen zo een voorval en het klinkt niet normaal. “Ik zag dat een man een vrouw tot drie keer toe op de grond smeet en op haar begon te stompen. Hij gooide haar nog tegen een muur. Toen de man die dat deed mij zag, vroeg hij me niet de politie te bellen. Dat heb ik wel gedaan omdat ik zag dat ze weer werd geslagen en in haar buik werd geschopt. Bij iedere val viel ze hard met haar achterhoofd op de grond.” 

Conflict bij eindigen relatie
Ze hebben een tijd lang een relatie gehad. Van 2010 tot 2012. Ze zegt verscheiden keren mishandeld te zijn maar nooit eerder aangifte te hebben gedaan. In een dancing in Groningen zou hij haar hebben aangesproken en geroepen dat ze een hoer was. “Hij duwde mij. Ik ben meerdere keren gevallen. Ik was er duizelig van. Ik wilde gewoon naar huis.” Hij zou dat niet hebben gepikt en achter haar aan zijn gelopen, bovenop haar zijn gesprongen en haren uit haar hoofd hebben getrokken. Hij zou haar hebben gebeten en over straat hebben getrokken of gesleurd. Hij zou zijn handen om haar keel geklemd en eenmaal op de grond zijn knie tegen haar keel hebben gedrukt zodat ze geen lucht meer zou krijgen.

Bel de politie
Ze schijnt zo bang geweest te zijn dat hij haar zou vermoorden dat ze voorbijgangers vraagt de politie te bellen. Bij het abrupte eindigen van het gevecht wordt ze ondersteund naar het UMCG gebracht alwaar ze zich laat behandelen door een arts. De bewijzen liegen er niet om. Hij mag zich gaan verantwoorden bij de politie. Het verhaal is ineens heel anders. Zij is juist degene die hem achterna zat. De hele tijd. Sinds het beëindigen van de relatie al. Zij zocht hém op in de club en trok aan zijn gloednieuwe, rode jas. Hartstikke duur ding. Hele dikke scheur. Ter zitting verklaart hij doodsbang voor haar te zijn. Echt heel erg bang. Hij wil juist van haar af. “Kijk, je kunt een kras op mijn auto zetten en mijn jas scheuren maar ik heb haar gewoon van me af moeten houden. Echt waar!” Zijn advocaat noemt nog even dat juist zij degene was die hem sms-berichten stuurde, hem overal volgde.

Twee verschillende waarnemingen
De officier van justitie geeft aan dat het hier gaat om twee verschillende waarnemingen. Met als aanleiding de verbroken relatie. Zij is er van overtuigd dat het verdachte is geweest die de klappen heeft uitgedeeld. “Hij hangt hier het slachtoffer uit, en zijn er ineens bewijzen dat hij het heeft gedaan dan kan hij er niet onderuit en heeft zijn ex alles ineens gedaan.” De eis: twaalf maanden, vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *