IKEA Groningen omgebouwd tot secret cinema

Afgelopen zondag waren 600 bezoekers te gast bij IKEA Groningen voor een geheime filmvoorstelling, georganiseerd door Kino Klandestino. De achtste editie van de secret cinema vond plaats op het parkeerterrein, waar een complete bioscoop was opgebouwd met IKEA-meubilair. In de traditie van Kino Klandestino werd de locatie pas op het allerlaatst prijsgegeven. De vertoonde film was de komische roadmovie ‘Here is Harold’; over een Noorse meubelmaker die wordt weggeconcurreerd door, jawel, IKEA.

Scandinavische editie
Na een spannende looproute via de brandtrappen en door een donkere winkel, kwam het publiek in de bioscoopsetting terecht precies onder de enorme IKEA-letters. Het filmverhaal van ‘Here is Harold’ sloot perfect aan bij de vertoningsplek. Hoofdpersoon Harold ziet zijn bedrijf ten onder gaan door de Zweedse meubelgigant die in zijn stad wordt geopend. Harold wil wraaknemen door de oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad, te ontvoeren. Een film boordevol Scandinavische humor, waarbij sommige filmbeelden letterlijk uit de bioscoopomgeving gekopieerd leken te zijn.
Tekst gaat door onder de foto’s

Dankzij de heldere hemel was de temperatuur op het parkeerterrein ook aardig Scandinavisch te noemen. De bezoekers zaten met sjaals, mutsen en fleecedekentjes op de Odger, Strandmon, Gröndlid of één van de andere IKEA-meubels. En zo werd Kinö Klandestinø #8 een heel knusse editie.

De filmvertoning was ingebed in een avondvullend programma met een loterij en een grote IKEA-Kino-Kwis, waarbij men onder andere een bank en fauteuil kon winnen. Store manager Stefan Kroes werd geïnterviewd en er was een act van illusionist Sven Hansson. De avond werd gepresenteerd door televisievedette Marjolein Rover, o.a. bekend van Stand van Stad.

Waar en wanneer de volgende Kino Klandestino zal plaatsvinden is nog geheim.

Foto’s: T.J. Stege, Douwe de Boer

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *