in 3 stappen zuinig wonen

Energie besparingIn de hal van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98 presenteert Eerste Hulp Bij Energiebesparing (EHBE) zich van dinsdag 14 tot en met donderdag 29 mei. Iedereen die kennis wil maken met Eerste Hulp Bij Energiebesparing is welkom.

De expositie toont de stappen die mensen kunnen zetten op weg naar comfortabel en energiezuinig wonen, de vragen en dilemma’s die veel mensen hebben en de hulp die EHBE daarbij kan bieden.

Vloerisolatie
Energie besparen? Wat kan ik doen en wat levert het op? Welke bedrijven kunnen mij helpen als ik bijvoorbeeld zonnepanelen wil of vloerisolatie? Kan ik subsidie krijgen? Als de aannemer bij mij start, waar moet ik dan op letten? En hoe regel ik een energielabel? Stadjers met een eigen woning in Groningen kunnen voor antwoorden op dergelijke vragen terecht bij Eerste Hulp Bij Energiebesparing.

Betrouwbaar advies
Standaard kan dat via www.ehbe-groningen.nl/, hét gemeentelijke loket voor betrouwbaar advies over de stappen die je kunt zetten om comfortabel én energiezuinig te wonen. En die informatie is er nu dus ook tijdelijk via de presentatie van EHBE in de hal van RO/EZ.

Jaarrekening
Op de website www.ehbe-groningen.nl vind je een energiecheck, waar je aan de hand van je jaarrekening snel in beeld krijgt wat mensen in een vergelijkbare woonsituatie kwijt zijn aan hun energierekening. Zo zie je dus in één oogopslag of je in vergelijking met je buren een lage of een hoge energierekening hebt.

 Bron: Gemeente Groningen
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.