Indrukwekkende fakkeloptocht tegen gaswinning

Vanavond liepen rond de ruim vierduizend deelnemers in de binnenstad van Groningen mee in een fakkeltocht als protest tegen de gaswinning in de provincie Groningen. De demonstranten keren zich tegen het gasbeleid van minister Kamp van Economische Zaken, en het plan om de gaswinning voor de komende vijf jaar vast te leggen. Met leuzen als ‘gas terug’ en ‘laat Groningen niet zakken’ trekken ze door het centrum van de stad. 

De twaalf Groningse burgemeesters uit de aardbevingsgemeenten doen voor het eerst gezamenlijk aan mee aan protesten. De actie wordt gesteund door cabaretier Freek de Jonge.

Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging (GBB) is opgetogen meldt hij aan NOS. “Het is de eerste keer dat zoveel mensen meedoen. Ook burgemeesters, bestuurders, de universiteit Groningen, het academisch ziekenhuis, de Hanzehogeschool.”

Hieronder  foto’s door de lens van Jan Hendrik van der Veen:

De tocht werd ook bijgewoond door enkele lijsttrekkers van landelijke politieke partijen, onder wie Emile Roemer (SP) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Verslaggever Ron Fresen laat in het Journaal weten dat de Haagse politici op “een muur van wantrouwen” stuiten in Groningen. “Vertrouwen in de politiek hebben veel Groningers helemaal niet meer.”

Foto’s: Siebrand Wiegman & Jan Hendrik van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *